Hagyja magát a hagyományok mögé, ha igazán ízletes húsvéti sonkát kíván az ünnepi asztalra!


Ínycsiklandó, szaftos és az ünnepi asztal elengedhetetlen fogása a húsvéti sonka.

Az ünnepi asztal varázsa elképzelhetetlen a zamatos húsvéti sonka nélkül. Ám nem csupán az számít, hogy sonkát tálaljunk, hanem az is, hogy miként készítjük el. A titok abban rejlik, hogy a sonka ízletes, szaftos és esztétikusan szeletelhető legyen, miközben megőrizzük lédússágát, hogy ne legyen száraz.

A Mindmegette csapata összegyűjtött néhány remek ötletet, hogy a húsvéti sonka elkészítése tökéletesen sikerüljön! Ha nyersen vásárolt füstölt húsvéti sonkát tervezel készíteni, érdemes azt előző este hideg vízbe áztatni, éppen annyi vízbe, ami teljesen ellepi a húst. Ezzel a trükkel eltávolíthatod a felesleges sót, így a sonkád íze még kellemesebbé válik!

A tarját vagy a kötözött sonkát elég 1-2 órán át áztatni, ezután el is kezdhetjük a főzést. A sonkát tálalásig érdemes a főzőlében hagyni, a madzagot csak fogyasztás előtt szedjük le.

Húsvéti sonka és az aranyszabályok

Előfordulhat, hogy valaki elfelejti beáztatni a sonkát, de emiatt nem érdemes aggódni! Ilyenkor egy egyszerű trükk segíthet: főzzük meg a sonkát enyhén ecetes vízben. Ha az alábbi „aranyszabályokat” betartjuk, a húsvéti sonkánk garantáltan ízletes és zamatos lesz.

+ 1 tipp: Ne dobd ki a maradék főzőlevet, hiszen igazi kincs rejlik benne! Ez a gazdag ízű lé számos finom étel alapját képezheti, ráadásul a füstös aroma varázslatosan feldobja az ízeket, így még különlegesebbé válik az elkészített fogás.

Related posts