Egy friss kutatás szerint, ha a kávédat tejjel, cukorral, vagy mindkettővel kevered, akkor megnőhet a korai halálozás kockázata. Érdemes tehát átgondolni, hogyan készíted el ezt az energikus italodat!

Az Egyesült Államokban zajlott vizsgálat a kávéivási szokásokat figyelte, és azt, hogy ezek milyen összefúggésben lehetnek az egészségi állapottal.
Ugyancsak rizikófaktor lehet a túlzott kávéfogyasztás. Napi 1-2 csésze kifejezetten jótékony hatású - nem cukrozod, és mézet, tejszínt sem teszel bele. Napi 2-3 csészénél többet nem ajánlanak a kutatók.
A Massachusetts állambeli Tufts Egyetem diákjai által vezetett kutatócsoport célja az volt, hogy felfedezze, vajon a kávéhoz adható tej és/vagy cukor milyen hatással van a kávé jótékony egészségügyi tulajdonságaira.
Ahogy azt a Science Alert hírei is említik,
A vizsgált 9-11 éves időszak során 7074 személy halt meg. A tudósok ezeket a haláleseteket is összevetették a kávéfogyasztási szokásokkal.
A kutatás egyik leglényegesebb eredménye az, hogy a feketekávé, valamint a kifejezetten alacsony cukor- és zsírtartalmú kávéfajták fogyasztása 14 százalékkal csökkentheti az idő előtti halálozás kockázatát a kávéfogyasztás teljes elhagyásához viszonyítva.