Ne hagyd veszni a paprika csumáját, hiszen számos kreatív módon hasznosíthatod!

A zöldségek jelentős része sajnos a pucolás után a kukában landol. De figyelj, a paprika csumáját soha ne dobd el! Itt az idő a befőzésre, és a csuma rengeteg kreatív lehetőségre adhat okot. Íme néhány inspiráló ötlet, hogyan hasznosíthatod!
Viszonylag jó árban kaphatsz paprikát, de télen sokszor ez nem mondható el, és még az íze sem igazán olyan, mintha a kertből szednéd. Vétek lenne kidobni a paprika csumáját, hiszen, bár nem szoktuk megenni, valóságos ízbomba! Beleteheted télen a levesbe, pörköltbe, isteni ízt ad az ételeknek! Feldobja a gulyáslevest , a húslevest, de a főzelékeket is.
A paprika pucolásakor megmaradt csumákat helyezd egy tálcára, majd tedd be a fagyasztóba 24 órára. Miután letelt az idő, vedd ki őket, és adagold jól zárható nejlonzacskókba. Így készítsd el a téli készleteidet! Amikor szükséged van rá, csak vedd elő, és élvezd az ízeket anélkül, hogy extra költségekkel kellene számolnod. Az ételeid ízélménye garantáltan feljavul!
A hűtőszekrényben 3-4 napig megőrzi frissességét, de akár le is fagyaszthatod, hogy hosszabb ideig eltartható legyen.
A friss csuma magjait óvatosan távolítsd el, majd hagyd őket megszáradni. Amikor elérkezik a tavasz, ültess bele a földbe, és máris saját paprikád növekedésének tanúja lehetsz, akár a kertben, akár az erkélyeden!