Persze, íme egy egyedi változat a "Egyszerű szilvás pite" receptjéről: --- **Könnyed szilvás pite varázslat** Képzelj el egy napot, amikor a napfény aranysárgán ragyog, és a levegőben a friss gyümölcsök édes illata terjeng. Ezen a napon készítsd el ezt


A tészta elkészítéséhez egy keverőgép üstjében alaposan morzsoljuk el a vajat a liszttel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a sóval, hogy egy homogén, morzsolódó állagot kapjunk.

Adjuk hozzá a tojást, majd alaposan gyúrjuk össze az összes hozzávalót, amíg sima és egynemű tésztát nem kapunk. Ezután csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe egy órára pihenni.

Miközben a töltelékünket készítjük, először a kimagozott szilvákat apró kockákra vágjuk, majd egy lábasba helyezzük őket. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd közepes lángon főzni kezdjük az elegyet 20 percig, folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen le. Ezután jöhet a vízzel elkevert keményítő, amit szintén beleöntünk, és még további 5 percig főzzük, amíg a massza szépen besűrűsödik.

A tésztát két részre osztjuk, de az egyik résznek 100 g-mal kell nehezebbnek lennie, mint a másik. Először a nagyobbik darabot nyújtjuk ki vékonyra egy lisztezett felületen. Egy kivehető aljú piteformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd ezt követően kibéleljük a kinyújtott tésztával.

Először is, gondosan beletöltjük a tölteléket, majd a másik tésztadarabot is kinyújtjuk, és ezzel óvatosan befedjük a pite tetejét.

Néhány helyen óvatosan megszurkáljuk egy villával, majd egy rétegnyi lazán felvert tojással megkenjük. Ezután a 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 40 percig sütjük.

Related posts